Costa Blanca

Här finner du information om flera av våra orter i Costa Blanca området.karta costa blanca

Runt om i Spanien är det mycket Svenska varumärken som t ex IKEA & H&M. Svenskbutiker finns det gott om som erbjuder brett utbud på skandinaviska produkter. På hyllorna finns både färskvaror, frysvaror samt torrvaror, tidningar och böcker.

Casa Nordica är den största skandinaviska livsmedelbutiken på solkusten i Spanien och har faktiskt ungefär lika stort utbud som en ”vanlig” svensk matbutik. Dom erbjuder ett brett sortiment av svenska och andra skandinaviska livsmedel. Fyll din kyl med fil, messmör, sill, mjukost och andra varor som du önskar, men också knäcke- och rågbröd, kanelbullar, svenskt godis, ostbågar,  linfrön och mycket mer. Givetvis finns ”vanligt vetemjöl” som du bakar de goda svenska recepten med.

Dom erbjuder svenska gluten- och laktosfria produkter. Dessutom kan du genom oss förgylla din tillvaro med svensk punch, snaps eller glögg när det passar. Om det är någon speciell vara du önskar tar de gärna emot beställningar på varor och levereras oftast inom en vecka. Här säljs även svenska böcker samt dags- och veckotidningar.


Torrevieja

Torrevieja är en idealisk destination med en härlig plats att tillbringa vintern, det är beläget på Medelhavskusten med prestigefulla blåflaggade stränder, omgivet av naturliga, skyddade laguner och saltsjöar som ofta besöks av hundratals flamingos. Den spanska miljön på Costa La mataBlanca runt Torrevieja med de två stora saltsjöarna i Torrevieja och La Mata, klassas av Världshälsoorganisationen (WHO) till det mest hälsosamma klimatet i Europa med över 340 dagars sol per år. Lagunerna är naturreservat som tillsammans med sina övriga naturområden täcker över femtioprocent av kommunens yta. Intresserad av Torrevieja, klicka på länken och se mer av denna underbara plats. http://youtu.be/tNeUCOL5yDs 

Enligt medicinska vetenskapen tillhör Torrevieja en av de hälsosammaste platserna i världen, tack vare saltsjöar på norra och södra sidan av städerna. Tack vare detta mikroklimat där vädret är mycket behagligt under hela året. Soligt, varmt och på Svensk vinter tid går temperaturen inte särskilt ofta under 15 °.


Alicante ligger vid Medelhavskusten och överraskar besökarna med en livlig blandning av alicantestrandenspansk kultur, arkitektur, historia och invånarnas livsstil. Med drygt 3 000 års historia, tydligt märkbar i lämningarna efter olika civilisationer, erbjuder huvudstaden på Costa Blanca skiftande landskap och stora kontraster. Stadens fina sandstränder är avkopplande för kropp och själ. Stränderna hör till de bästa i Spanien och det gynnsamma klimatet året runt.

Alicante är en behändig promenadstad med universitet och många spanskkurser. För kulturintresserade finns välbevarad arkitektur och monument med slottet som pampigaste landmärke och för badsugna ruvar riktigt fina bad även utanför staden.